AZ ÉKSZER FOTÓZÁS MŰVÉSZETE 

Egy fotós kihívásai és örömei

Üdvözöllek a blogomban, ahol ma az ékszerfotózás rejtelmeibe kalauzollak el. Ezt a megbízást már nagyon régóta vártam, mivel egy nagyon jó csapattal dolgozhattam együtt. A fotózásra a felkészülés hosszas és nagyon alapos volt. Mindent előre megterveztünk a stábbal, hogy a fotózáson már ne érjen meglepetés minket.

portré fotózás

Egy borús keddi napon eljött az idő, hogy egy csodálatos sorozatot készítsünk az ékszer kollekcióról. Ahogy a kamerám és a modell előtt álltam, tudtam, hogy ez nagyot fog durranni. 
Minden úgy történt ahogy megterveztük.

Az ékszerek fotózása mindig különleges kihívások elé állít. Az apró részletek, a fényjátékok és az ékkövek csillogása mind-mind fontos részei ennek a műfajnak. Nagy hangsúlyt fektettem a modellem beállítására, hogy az ékszerek megmutathassák csillogásukat, de ne keltsenek hivalkodó hangulatot.

Portré fotózás

A modell tökéletesen értette, hogy mit szeretnék a képeken viszont látni. Sugárzott belőle a profizmus. Az ékszer egy kis műalkotás, és a fotós feladata, hogy megtalálja azt a szöget és fényt, ami igazán kiemeli annak szépségét. A megfelelő háttér és a minimalista "díszlet" kiválasztása, a megfelelő megvilágítás beállítása mind-mind időigényes folyamat, de mindez megéri egy szép fotóért.
A modell kiválasztása itt is fontos szerepet játszott. Az ékszer a modell testén is másféleképpen mutat, és egy jó fotós tudja, hogyan hozza ki a legtöbbet mindkettőből. A modell mosolya, pózolása, egész megjelenése mind hozzáad az ékszer történetéhez, stílusához. Az ékszer fotózása azonban nem csak a technikai részletekről szól.

Az ékszerfotózás izgalmas és kihívást jelentő műfaj, de egyben csodálatos lehetőség is a számomra, hogy megörökítsem az időt és az ékszerek mögött rejlő történeteket. Legyen szó gyöngyökről, drágakövekről vagy akár egy egyszerű karkötőről, az ékszer fotózásban mindig új világok nyílnak meg az objektív mögött.